En SEO-tekstforfatter skriver tekster til søgende mennesker

Vi søger derude på søgemaskinerne. Alle sammen. Hver dag. Hele tiden. Efter iPads, gaskomfurer og fuglekikkerter. Ferierejser, uddannelser og alternative behandlere. Dét forhold tager SEO-tekstforfatteren i betragtning, når hun eller han skriver tekster. En SEO-tekstforfatter skriver nemlig tekster, som er optimeret til søgemaskiner.

En SEO-tekst kan ligge enten onsite, dvs. på din egen hjemmeside, eller offsite, som her ikke har noget med fodbold at gøre, men betegner andre steder på internettet.

Formålet med SEO-tekster er at synliggøre en virksomhed og dens produkter på søgemaskinerne. Når en internetbruger indtaster bestemte søgeord på f.eks. Google, er det helt afgørende for en virksomheds overlevelse, at den bliver fundet blandt de tusinde andre søgeresultater. Har virksomheden ovenikøbet interessant og relevant indhold at tilbyde, er der gode muligheder for at få del i de mange potentielle kunder på søgemaskinerne.

At en tekst er en SEO-tekst, siger ikke noget om tekstens kvalitet

SEO-tekster har ry for at være hurtigt producerede tekster, som sprøjtes ud på internettet med det ene formål at skabe links. Dén beskrivelse er kun den halve sandhed. Der findes mange dårlige tekster på internettet, inkl. SEO-tekster, men en SEO-tekst kan præcis som alle andre tekster være af både høj og lav kvalitet. Og hvis kvaliteten er høj, er sandsynligheden for, at den også skaber høj værdi, det også.