Korrekturlæsning og tekstforfatning
Telefon: 222 740 22

Truede ord

Truede ord

Smartphonebrugere har længe kunnet downloade applikationen “Truede ord” og hver dag få tilsendt ét af de 43 danske ord, som ifølge Dansk Sprognævn er i fare for at forsvinde ud af det danske sprog. Og af Retskrivningsordbogen.

Brug dem!

Skal de truede ord overleve, må de bruges, og her på kontoret står vi naturligvis ikke tilbage i den idelige kamp for vort modersmål.

Korrekturkontoret støtter sporenstregs de truede ord, for at forhindre at det danske sprog skal blive så blegsotigt, at det mest er en affære for charlataner, kanaljer og fusentaster, som er for dorske til at anvende sproget i hele sin gebommerlige rigdom.

Vi vil her på kontoret overalt bestræbe os på, ikke blot i dølgsmål, men i fuld offentlighed, gennem langmodig, halsstarrig og djærv argumentation, at besejre de vindbøjtler, som mener, at ord, som kunne anvendes i forfjor, ikke også skulle kunne bruges i morgen.

Download en dosmerseddel med truede ord

Find en dosmerseddel over de truede ord på Google Play eller i App Store. Og lad os så få en kalas med at sysselsætte dem i praksis.